Hitta en bra uppfödare är inte alltid lätt

När du äntligen har hittat den hundras som du tror är perfekt för just dig, är det dags att välja uppfödare! Idag finns det mängder med oseriösa uppfödare och valpfabriker, vars enda mål är att tjäna pengar, hur dåligt hundarna än mår.

Att hitta en seriös uppfödare kan därför kännas svårt och det är lätt att man blir osäker på hur man bör gå tillväga. Det första man bör tänka på när man ska hitta en uppfödare är att fråga pexels-photo-24871runt så mycket som möjligt. Har man inte vänner eller bekanta att vända sig till kan man med fördel använda sig av olika typer av forum där andra hundmänniskor träffas.

Man brukar säga att det allra bästa uppfödarna hittar man genom att prata, prata, prata med alla människor du kan tänka dig. Vissa djurhem eller veterinärer brukar kunna namnge bra uppfödare, men det är inte säkert att du då finner en uppfödare för just den ras du söker.

När det kommer till levande varelser så undvik alltid alla former av erbjudanden när det kommer till priset. En hund som är billig i inköp kan tyvärr vara mer kostsam i längden p.g.a sjukdomar som inte framkom vid köp. Kontrollera och be alltid om referenser som du kan höra av dig till, kolla om en hemsida finns och se till att veta så mycket om hundrasen som möjligt för att kunna ställa alla olika typer av frågor.

Något som är viktigt att lägga märke till är hur hundarna och valparna vistas, hur hemmiljön är och hur hundarna har möjlighet att röra sig fritt. Anläggningen ska vara ren och välkomnande och du ska även be om att få en rundvisning. Sist men inte minst, se till att valpen du tar hem är avmaskad, chippad och har fått alla vaccinationer den behöver för att säkerställa att hunden du får med dig är kontrollerad av en veterinär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *